Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: کم فشار حاره‌ای که دیروز در فاصله ۸۲۰ کیلومتری چابهار قرار داشت و امروز به چرخند حارهای تبدیل شد، با ۳۵۰ کیلومتر پیشروی به سمت شمال غرب، در آستانه ورود به دریای عمان است. - اخبار استانها -

علی ملاشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت:  کم فشار حاره‌ای که دیروز در فاصله 820 کیلومتری چابهار قرار داشت و امروز به چرخند حاره‌ای تبدیل شد، با 350 کیلومتر پیشروی به سمت شمال غرب، در آستانه ورود به دریای عمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌اکنون این چرخند در حوالی عرض 23 درجه شمالی و 65 درجه عرض شرقی قرار دارد و با سرعت حرکت 20 کیلومتر بر ساعت به سمت دریای عمان در حرکت است.

وی افزود: این چرخند در حال حاضر حدود 455 کیلومتر از بندر چابهار و 380 کیلومتر از بندر گواتر در جنوب شرق کشور فاصله دارد و تاکنون بیشترین سرعت وزش باد آن در فراساحل 45 نات معادل 83 کیلومتر بر ساعت گزارش شده است.

رئیس گروه پیش‌بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: براساس آخرین خروجی نقشه‌های پیش‌یابی و مدل‌های جوی پیش بینی می شود چرخند شاهین در ساعات آینده قدرتمندتر شود و بیشینه سرعت باد آن در فرا ساحل به 120 کیلومتر بر ساعت نیز برسد.

هشدار جدی هواشناسی نسبت به آثار مخرب چرخند حاره‌ای/ فعالیت‌های دریایی سیستان و بلوچستان تعطیل شودچرخند حاره‌ای "شاهین" در نزدیکی دریای عمان تشکیل شدآماده‌باش در چابهار و کنارک در پی احتمال وقوع طوفان / ورود به دریا ممنوع شد

ملاشاهی با بیان اینکه تقویت چرخند به معنی افزایش آثار و پیامدهای آن است، گفت: به نظر می رسد ارتفاع امواج ناشی از شاهین در سواحل جنوب شرق کشور به حدود 4 متر یعنی بالاتر از سقف یک خانه یک طبقه برسد.

وی تصریح کرد: به احتمال زیاد اگر شناورهای دریایی از سواحل خارج نشده و به جای امن منتقل نشوند، خسارت های زیادی به آنها وارد می شود. ضمن اینکه پیش بینی می شود ارتفاع موج در مناطق دور از ساحل به 6 متر و حتی بیشتر از آن نیز برسد.

رئیس گروه پیش بینی و هشدار جوی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: امیدواریم با تقویت جریانات شمالی و وزش بادهای 120 روزه، هسته اصلی طوفان منحرف شود تا مخاطرات ناشی از این پدیده اقیانوسی به حداقل برسد.

ملاشاهی افزود: تا پیش از ظهر امروز بیشینه سرعت وزش باد در زابل در شمال استان به 76 کیلومتر بر ساعت رسید و انتظار می رود فردا سرعت این بادها به 110 کیلومتر بر ساعت نیز برسد.

سیستان و بلوچستان در محاصره 7 مخاطره جوی

وی عنوان کرد: بر اساس آخرین خروجی نقشه های پیش یابی و مد های جوی پیش بینی می شود از اواخر وقت جمعه تا یکشنبه حداقل شش مخاطره جوی شامل بارش شدید، رعد و برق و صاعقه، تندبادهای شدید و گردوخاک، سیلاب، بالاآمدن آب دریا و رودخانه های فصلی، افزایش ارتفاع موج و متلاطم شدن دریا در نیمه جنوبی استان رخ دهد. در شمال استان نیز مخاطره توفان گردوخاک روی خواهد داد.

رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: منطقه اثر این پدیده های مخاطره آمیز شهرستان های چابهار، کنارک، دشتیاری، زرآباد، فنوج، قصرقند، سرباز، نیکشهر، جنوب ایرانشهر، بزمان، سراوان، سیب سوران و مهرستان است.

ملاشاهی با بیان اینکه سازمان هواشناسی چند هشدار قرمز و نارنجی در باره شرایط خاص جوی سیستان و بلوچستان صادر کرده است، گفت: هشدارهای مشابهی نیز به صورت جداگانه از سوی اداره کل هواشناسی استان نیز صادر و به مدیریت بحران و فرمانداری ها ارسال شده است.

وی اضافه کرد: توصیه  می شود مردم عزیز مناطق تحت تأثیر سامانه در روزهای پیش رو به ویژه در زمان فعالیت سامانه از تردد در حاشیه مسیل ها و رودخانه های فصلی خودداری کنند و از هرگونه صعود به ارتفاعات و چرای دام نیز بپرهیزند.

رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: در باره سواحل و مناطق ساحلی نیز توصیه های هواشناسی در هشدارهای امروز و روز گذشته اعلام شده است.

انتهای پیام/391/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان کیلومتر بر ساعت چرخند حاره ای دریای عمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۰۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی هشدار زرد هواشناسی در بیشتر نقاط کشور

به گزارش حوزه سایر رسانه های خبرگزاری تقریب، سازمان هواشناسی در پی ادامه فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های همرفتی برای روزهای شنبه (هشتم اردیبهشت) و یکشنبه (نهم اردیبهشت) هشدار هواشناسی سطح زرد صادر کرد.

این سامانه بارشی مخاطراتی همچون رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و بارش تگرگ در نقاط مستعد را به همراه خواهد داشت.

فعالیت این سامانه در روز شنبه در استان‌های کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال‌وبختیاری، نیمه جنوبی اصفهان، یزد و شمال و شرق استان‌های خوزستان و هرمزگان و برای روز یکشنبه در جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب فارس، شمال و غرب و شرق هرمزگان و جنوب کرمان خواهد بود.

احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری‌شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید به‌ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی از جمله اثراتی است که این سامانه می‌تواند به همراه داشته باشد.

در نتیجه به احتیاط در سفرها به‌ویژه برون‌شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه می‌شود.

علاوه بر این سامانه دیگری با اثر افزایش گرادیان فشاری از روز شنبه تا دوشنبه در کشور فعالیت خواهد داشت که اثراتی از قبیل وزش باد شدید و در نواحی مستعد خیزش گردوخاک را به همراه دارد.

این سامانه در روز شنبه جنوب خراسان رضوی، جنوب و شرق سمنان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و نوار شرقی کرمان، در روز یکشنبه خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شرق استان‌های سمنان و کرمان و در روز دوشنبه جنوب خراسان رضوی، شرق خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان را در برخواهد گرفت.

اثراتی همچون کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون‌شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهن‌سال در پی فعالیت این سامانه به وقوع می‌پیوندد.

در نتیجه به احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال و عدم سم یا محلول‌پاشی باغات و مزارع و استفاده از قیم برای نهال‌ها توصیه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سعیدی: اگر معادل اختلاس چای دبش صرف زیرساخت‌های استان سیستان و بلوچستان می‌شد، دیگر چیزی نمی‌خواستیم
  • خط کشی ۳هزار و ۵۰۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی سیستان و بلوچستان
  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی + جزئیات
  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی  + جزئیات | امروز کدام مناطق بارانی است؟
  • پیش بینی هشدار زرد هواشناسی در بیشتر نقاط کشور
  • خط کشی ۳۵۰۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی سیستان و بلوچستان
  • خط‌کشی ۳۵۰۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲
  • ساخت۱۸۰ کیلومتر راه روستایی در سیستان وبلوچستان
  • امواج کوتاه در دریای خزر
  • سیل ۱۰ روزه در ۱۳ شهرستان سیستان و بلوچستان/ نزدیک به ۵۶ هزار نفر امدادرسانی شدند