Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، وبه نقل از روابط عمومی اداره کل هواشناسی ؛ محمدرضا سالاری فنودی رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار  اظهار داشت: مونسون یک پدیده آب و هوایی بزرگ مقیاس است که محدوده وسیعی از مناطق حاره و جنب حاره را در فصل گرم سال تحت تأثیر قرار می‌دهد.

محمدرضا سالاری فنودی ادامه داد: هم اینک با وزش باد‌های مرطوب موسمی جنوب و افزایش تزریق رطوبت به نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان می‌توان گفت که به طور قطع فصل فعالیت سامانه آب و هوایی مونسون هند در این استان آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مونسون تابستانی هند مناطق وسیعی از غرب و مرکز هند را می‌پوشاند، گفت: این مناطق بیش از ۹۰% بارندگی سالانه خود را در این دوره زمانی دریافت می‌کنند.

رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار افزود: اگرچه این سامانه آب و هوایی عمده تأثیر خود را بر کشور‌های هند و پاکستان می‌گذارد، اما بخشی از جنوب و جنوب شرق ایران نیز متأثر از این پدیده هستند به طوریکه حدود ۱۴ درصد بارش‌های سالانه حوزه آبریز بلوچستان در جنوب شرق کشور در زمان فعالیت این سامانه دریافت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که دوره فعالیت مونسون ۱۰۰ روزه در هندوستان از اول ژوئن تا اواسط سپتامبر است که با تأخیر زمانی چند هفته آثار فعالیت آن در سیستان و بلوچستان نیز مشاهده می‌شود.

سالاری فنودی با بیان اینکه در زمان فعالیت مونسون یک اتمسفر خشک تبدیل به اتمسفر مرطوب می‌شود، گفت: این تغییر عمده سبب وقوع بارش‌های رگباری در سراسر شبه قاره هند می‌شود که در صورت قوی بودن موج‌های ناشی از آن، بارش‌های قابل توجهی نیز در جنوب شرق ایران رخ می‌دهد.

وی بیان کرد: مونسون در زمان فعالیت خود به ۲ دوره «بارندگی سنگین» و «کم باران و یا خشک» دسته بندی می‌شود که دوره کم باران به توقف مونسون شهرت دارد و حدود یک هفته و گاهی بیشتر از یک هفته به طول می‌انجامد.

رئیس اداره هواشناسی چابهار تصریح کرد: این شرایط همان وقفه‌ای است که بین موج‌های وارده از مونسون در جنوب شرق روی می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: باد‌های مونسونی که به طور معمول و تقریباً بی وقفه، چابهار و نواحی جنوب سیستان و بلوچستان را در بر می‌گیرد نقش مهمی در تعدیل دمای هوای نوار ساحلی استان در فصل تابستان دارد.

سالاری فنودی ادامه داد: در سه روز گذشته بارش‌های مونسونی شهرستان‌های خاش، سراوان، سیب و سوران، سرباز و مهرستان را فرا گرفت و از حدود ۲۳ ایستگاه هواشناسی و بارانسجی این نواحی بارندگی گزارش شد.

انتهای پیام/ع

وزش باد‌های مرطوب موسمی  در جنوب استان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هواشناسی آب و هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۷۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ راه روستایی و یک راه فرعی در بلوچستان همچنان بسته است

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان از بسته بودن ۴۲ راه روستایی و یک راه فرعی قدیمی اسپکه - بمپور در جنوب این استان براثر بارندگی‌های اخیر و طغیان رودخانه‌های محلی خبر داد.

مجید محبی افزود: از مجموع ۴۲۰ راه روستایی بسته شده ناشی از سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان با تلاش دستگاه‌های خدمات رسان تاکنون ۳۷۸ مسیر فرعی بازگشایی شده است.

وی تاکید کرد: تمام تلاش ما بر آن است تا ارتباط در مسیرهای ارتباطی جنوب سیستان و بلوچستان به منظور انجام خدمات امدادی برقرار شود.

مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان گفت: برآورد اولیه خسارت سیل در این استان ۱۱۰ هزار میلیارد ریال بوده و همچنان با توجه به حجم بارندگی ها در حال افزایش است.

وی تاکید کرد: بیشترین خسارت سیلاب اخیر سیستان و بلوچستان به ترتیب به راه های ارتباطی، بخش کشاورزی، شبکه برق رسانی و آب اختصاص دارد.

محبی افزود: همچنان تیم‌های ارزیاب ستاد بحران سیستان و بلوچستان با حضور در مناطق درگیر سیلاب در حال بررسی برآورد دقیق این خسارت‌ها هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رونق حمل و نقل جاده‌ای کالا
  • کاهش سهمیه سوخت و تجمع تعدادی از کامیون داران جنوب سیستان و بلوچستان
  • رونق حمل و نقل جاده ای کالا
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • هشدار زرد هواشناسی برای بیشتر نقاط کشور
  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی + جزئیات
  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی  + جزئیات | امروز کدام مناطق بارانی است؟
  • پیش بینی هشدار زرد هواشناسی در بیشتر نقاط کشور
  • ۴۲ راه روستایی و یک راه فرعی در بلوچستان همچنان بسته است
  • سیل ۱۰ روزه در ۱۳ شهرستان سیستان و بلوچستان/ نزدیک به ۵۶ هزار نفر امدادرسانی شدند